Eksiljyde, akademiker, iværksætter, skribent, kurator og redaktør. Foto: Camilla Stephan

Overrækkelse af 15. Juni Fondens designlegat, 2018. Foto: 15. Juni Fonden

KONTEMPO – tekstiludstillingen i Rundetaarn, 2019, som jeg var medkurator på. Foto: PR

Det subjektive blik og ord, der danner
Jeg hedder Charlotte, er født i starten af 1970’erne og er vokset op i Aarhus. Jeg har boet i København over halvdelen af mit liv og elsker det. Jeg er uddannet cand. mag i spansk, filosofi og design og har arbejdet som fri agent siden. Det er blevet til små 20 år fyldt med spændende historier i et felt, der bliver ved med at udvikle sig og overraske mig.

Jeg elsker at skrive. Elsker det flow, der opstår, når tanker og taster smelter sammen og skriver den historie frem, som jeg tog noter til i marken. Noter, som er et konglomerat af mit blik og det jeg hører, den anden sige. Allerede her foregår der en kurateret proces, et subjektivt blik på den anden, som jeg til enhver tid vil forsvare. Sandheden er aldrig kun en, men flere, og måden at se og læse en person, en udstilling eller objekter på, er altid subjektiv. Det er netop det stærke. For det subjektive blik parret med faglig viden skaber den særlige historie, den velargumenterede kritik, den dannede tekst.

Jeg er optaget af stoflighed, kvalitet og historier fra værkstederne. Jeg er dybt fascineret af, at idéer kan tage fysisk form og være udført med håndværksekvilibrisme, vid og kant. Jeg er betaget af ord og det skriften kan: At fortælle historier, der får værkerne til at vandre videre fra værkstedets hylder til modtagelige bevidstheder.

Mod til at gå forrest
Som akademiker har jeg en forkærlighed for den intellektuelle overbygning, men er som menneske direkte påvirkelig overfor den stemning, som objekter transmitterer. Via overflader, håndværk og koblingen af idéer, materialer og kompetencer.

Som iværksætter har jeg med risikovillighed ført mine idéer ud i livet, som det var tilfældet med det virtuelle showroom items.nu, der samlede up-and-coming kunstnere og etablerede brands under samme tag, så pressen kunne downloade billeder. items.nu var first mover på flere niveauer – og sitets univers æstetisk og brugervenligt.

Som chefredaktør på onlinemagasinet designETC var jeg med til at forme magasinet visuelt og indholdsmæssigt. Vores ambition var at sætte barren højt og italesætte området med den respekt, faglighed og viden, som kunsthåndværk og design fortjener og derigennem nuancere og præcisere vores felt. Det gjorde vi som det eneste medie på området.

Frihed og fremtid
De sidste par år har jeg bevæget mig mellem at skrive, rådgive og moderere. Skrive for virksomheder, organisationer, institutioner og udøvere. Rådgive og moderere for museer, organisationer, fonde, institutioner og virksomheder med afsæt i min kuffert af viden og erfaring.

Derudover har jeg valgt at lave min egen kanal her på siden. Den er enkel, har vide rammer og ingen deadline. Jeg skriver, når jeg ser eller oplever noget, jeg har lyst til at formidle videre. Jeg håber, du vil læse med…

Kontakt mig her

 

Pin It on Pinterest

Share This