KUNSTUFF var det første magasin, jeg var redaktør for. Et nostalgisk øjeblik foran tidskrifthylden på Det Kgl. Akademi, 2023. Foto: Frederik Hinz Andersen

Overrækkelse af 15. Juni Fondens designlegat til beklædningsdesigner Domantas Schmeizys i 2018, der var mit første år i designudvalget. Foto: 15. Juni Fonden

KONTEMPO – tekstiludstillingen i Rundetaarn, 2019, som jeg var medkurator på. Foto: PR

Det subjektive blik og ord, der danner
Jeg hedder Charlotte, er født i starten af 1970’erne og voksede op i Aarhus. Jeg har boet i København over halvdelen af mit liv og elsker det. Jeg er uddannet cand. mag i spansk, filosofi og design og har arbejdet som fri agent siden. Det er blevet til godt 20 år fyldt med spændende historier i et felt, der bliver ved med at udvikle sig og overraske mig.

Jeg elsker at skrive. Elsker det flow, der opstår, når tanker og taster smelter sammen og skriver den historie frem, som jeg tog noter til i marken. Noter, som er et konglomerat af mit blik og det, jeg hører den anden sige. Allerede her foregår der en kurateret proces, et subjektivt blik på den anden, som jeg til enhver tid vil forsvare. Sandheden er aldrig kun en, men flere, og måden at se og læse en person, en udstilling eller objekter på, er altid subjektiv. Det er netop det stærke. For det subjektive blik parret med faglig viden skaber den særlige historie, den velargumenterede kritik, den dannede tekst.

Jeg er optaget af stoflighed, kvalitet og historier fra værkstederne. Jeg er dybt fascineret af, at idéer kan tage fysisk form og være udført med håndværksekvilibrisme, vid og kant. Jeg er betaget af ord og det skriften kan: At fortælle historier, der får værkerne til at vandre videre fra værkstedets hylder til modtagelige bevidstheder.

Mod til at gå forrest
Som akademiker har jeg en forkærlighed for den intellektuelle overbygning, men er som menneske direkte påvirkelig over for den stemning, som objekter transmitterer. Via overflader, håndværk og koblingen af idéer, materialer og kompetencer.

Som iværksætter har jeg med risikovillighed ført mine idéer ud i livet, som det var tilfældet med det virtuelle showroom items.nu, der samlede up-and-coming kunstnere og etablerede brands under samme tag, så pressen kunne downloade billeder. items.nu var first mover på flere niveauer – og sitets univers æstetisk og brugervenligt.

Som chefredaktør på onlinemagasinet designETC var jeg med til at forme magasinet visuelt og indholdsmæssigt. Vores ambition var at sætte barren højt og italesætte området med den respekt, faglighed og viden, som kunsthåndværk og design fortjener og derigennem nuancere og præcisere vores felt. Det gjorde vi som det eneste medie på området.

Frihed og fremtid
De sidste par år har jeg bevæget mig mellem at skrive, rådgive og moderere for virksomheder, organisationer, institutioner, fonde og udøvere med afsæt i min kuffert af viden og erfaring. Jeg har også skrevet bogen Danish Creatives, der boede i min skuffe i otte år før den udkom fra egen hånd i 2020. Jeg er løbende redaktør for bøger og publikationer, og det er altid en langstrakt fornøjelse at følge et projekt fra idé til færdige resultat, hvor ord og billeder balancerer i grafisk lykke og duften af tryksværte.

I foråret 2023 blev jeg optaget i Kraks Blå Bog, ligesom jeg blev tilknyttet som projektleder og rådgiver på flere talent-projekter på Det Kongelige Akademi. Jeg åbnede også min første store udstilling som kurator sammen med et vidunderligt norsk-svensk team. Derudover har jeg valgt at lave min egen kanal her på siden. Den er enkel, har vide rammer og ingen deadline. Jeg skriver, når jeg ser eller oplever noget, jeg har lyst til at formidle videre. Og når det er muligt, inviterer jeg andre stemmer med ombord. Jeg håber, du vil læse med…

Kontakt mig her

Har du lyst til at modtage mit månedlige nyhedsbrev med nyt fra feltet og mit faglige virke, så skriv dig op i pop-up-vinduet på forsiden.