GENERATION WHY I RUNDETAARN
Generation Y – født mellem 1977-1994 – er vokset op med internet, mobiltelefon og mp3-filer som en naturlig del af deres opvækst og med det tilgængeligheden til stort set ALT.

De fleste unge skandinavere i generationen har stor tiltro til egne evner og et behov for at få ting frem i lyset. At dele med venner, familie og de sociale medier. De er ikke bange for at hive tabuer frem i lyset, handle på dem og udbrede deres holdninger og følelser. De er en generation, der gennem deres håndværk og materiale udtrykker det, der ligger dem personligt på hjerte som psykiske udfordringer, fokus på kroppen og et eksistentielt ansvar for klodens velbefindende.

Oplevede traumer bearbejdes gennem deres kunstneriske praksis. Overgreb, krig og seksuel orientering bliver omsat til form, der rammer på nye og personlige måder. De sociale medier har skabt øget opmærksomhed på krop og skønhedsidealer, som kan redigeres med filtre. Det er kropsrelateret og aktivistisk kommunikation, der både sætter fokus på emnet og gør op med det.

Der er med andre ord vægtige temaer på dagsordenen i denne generation af formgivere, der tager livet, deres praksis og kloden alvorligt og personligt. Generation Why stiller spørgsmål og giver gennem deres værker indblik i nye som ældre håndværk, traditioner, materialer og teknikker. Og det at være yngre, nordiske udøvere i det 21. århundrede.

Kuratorer; Vidar Koksvik (NO), Marcia Harvey Isaksson (SE) og Charlotte Jul (DK). Udstilingsarkitekter: Marcia Harvey Isaksson og Tora Kirchmeier. Udstillingen kan opleves i Rundetaarn frem til 28. april, 2024.