Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives
Danish Creatives er en bog, lavet af fotograf Nicoline Olsen og jeg, der skildrer 15 skabende mennesker i deres allerhelligste; deres arbejdsrum. Bogen giver indsigt i deres intime verden, hvor proces blander sig med maskiner, materialer og tableauer af tilfældige eller udvalgte objekter – i ateliers, studios, hjem og værksteder.

Danish Creatives hylder skabertrangen og processen og formidler sanseligt, reflekteret og nysgerrigt 15 af Danmarks mest kompetente udøvere indenfor møbler, keramik, glas, tekstil, design og billedkunst.

www.danishcreatives.com

BUY THE BOOK

Den Glemte Gris – køb bogen

Den Glemte Gris – køb bogen

DEN GLEMTE GRIS
Jeg har været redaktør på bogen Den Glemte Gris af Michael Museth.
Den Glemte Gris fortæller om racer, opvækst og den glemte gris – og om, hvordan slagter og kok Michael Museth forædler kødet til charcuteri og slagtervarer, skabt med håndværk, tid og traditionelle opskrifter. Bogen formidler også historien om Michael Museths faglige vej tilbage til slagterfaget og præsenterer samtidig et udvalg af hans yndlingsretter med gris. Den Glemte Gris er formidling, metode og et politiks opråb  i ét og samme greb, og en dedikeret bog om et fag på vej i glemslen.

Køb bogen her:

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVEMANIFESTET
Jeg har skrevet introduktionen “Sanselig opmærksomhed på verden” til tekstildesigner Astrid Skibsteds nye bog: Vikleprøvemanifestet, der handler om at vikle. Vikle med garn, tråde og tid – lodret og vandret – på kvadratiske formater, så det, der egentlig var et værktøj i væverens forberedelse, bliver et værk i sig selv. Bogen er introduceret med flere fine tekster, en guide til, hvordan du vikler og godt 200 unikke vikleprøver fra Astrid Skibsteds hænder. Køb bogen hos udvalgte boghandlere eller online hos Astrid.

AstridSkibsted.dk

Travel as a Tool

Travel as a Tool

TRAVEL AS A TOOL
Jeg har pitchet yngre danske formgivere inspireret af rejsen til kuratorerne på vandreudstillingen Travel as a Tool. Udstillingen er en co-creation mellem Danmark, Finland og Sverige og kan ses netop nu på Designmuseum Helsinki. Til kataloget har jeg skrevet en længere artikel om rejsens nye dagsorden grundet pandemien og mini-portrætter af keramiker Anders Ruhwald, tekstildesignerne Annemette Larsen, Margrethe Odgaard og Tina Ratzer og grafisk formgiver Henrik Kubel, ligesom jeg har skrevet små præsentationstekster til udstillingen af de nævnte. Efter Helsinki vandrer udstillingen til Vandalorum museum i Sverige, hvorefter den lander i Tønder i 2021.

Designmuseum Helsinki

designbypaper

designbypaper

designbypaper
Jeg har skrevet og redigeret værk- og introtekster til udstillingen designbypaper, der er skabt af kurator og udstillingsarkitekt Tina Midtgaard til Museum for Papirkunst i Blokhus. designbypaper viser både historiske, ikoniske og eksperimenterende papirværker af danske som internationale sværvægtere og kan opleves resten af 2020 og halvvejs ind i 2021.

Museumforpapirkunst

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

SNEDKERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2020
Igen i år har jeg skrevet tekster til Snedkernes Efterårsudstilling, der med temaet ILLUSIONER indtog Tivolis Parterrehave med godt 35 nye møbelprototyper. Nogle af dem fabulerende, andre politiske, mens andre igen var nye typologier til nye funktionaliteter som et bihotel eller møbler, hvor havens gevækster kunne vokse igennem. Jeg har skrevet pressetekster, udstillingstekst og katalogintroduktion m.m.

SE-design

ATBO

ATBO

ATBO
Jeg har lavet interviews og skrevet portrætter af hhv. designer Kevin Hviid, arkitekt Per Buchardt og kunstner Yvonne Robert og skrevet diverse andre tekster til ATBO’s nye katalog i samarbejde med Appeal Magazine og fotograf Nicoline Olsen, der også har været AD’er på kataloget og stået for indretningen af det nye showroom.

ATBO

Appeal Magazine

Appeal Magazine

APPEAL MAGAZINE
Jeg skriver løbende på engelsk for Appeal Magazine, online universet, der er startet af to af mine tidligere samarbejdspartnere, stylist Hanne Vind og fotograf Nicoline Olsen. Universet er det, vi altid selv har savnet på de magasiner, vi har arbejdet for: nærvær, sanselighed og levet liv. Appeal er derfor en æstetisk legeplads formgivet på indhold og viden – og et projekt i kontinuerlig udvikling…

www.appealmagazine.live

Politiken

Politiken

POLITIKEN
Jeg skriver løbende for Politikens Designtillæg som fx portrættet af entrepeneur Frantz Longhi, godsejerparret bag Klintholm Gods, designer Sarah Müllertz, møbeldesigner Jonas Trampedach og 3daysofdesign-direktør Signe Byrdal Terenziani – og en top ti fra designugen i Milano.

www.politiken.dk

15. Juni Fonden

15. Juni Fonden

15. JUNI FONDEN
Jeg sidder i designudvalget hos 15. Juni Fonden sammen med museumsdirektør Anne-Louise Sommer og leder på KADK Tine Kjølsen, hvor vores opgave går ud på at afsøge talentudstillingerne for unge designere og kunsthåndværkere, der fortjener et legat. I 2019 var legatmodtagerne tekstildesigner Rikke Majgaard, designduoen PinkOrange og designer Linda Egtved Olsen. I 2018 modtog tekstildesigner Kristine Boesen, beklædningsdesigner Domantas Schmaizys og keramiker Mette Irmelin Munch. i 2018 motiverede jeg indstillingen af Rikke Majgaard, i 2019 af Domantas Schmaizys til prisoverrækkelsen.

15junifonden.dk

Skagerak

Skagerak

TEKSTFORFATTER FOR SKAGERAK
Jeg hjælper Skagerak med danske og engelske tekster til forskellige platforme og formål. Teksterne formidler alle Skageraks umiskendelige greb om langtidsholdbare kvalitetsmøbler med en nordisk kant. Foto: Magnus Ekström

Skagerak.dk

Børsen Rejser

Børsen Rejser

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

Børsen.dk

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

KONTEMPO

KONTEMPO

KURATERING 
Tekstilforeningen KONTEMPO havde bedt Louise Campbell, Stine Find Osther og jeg om at kuratere værker til udstillingen Is this Colour? i Rundetaarn. Blandt 115 indsendte værker endte udstillingen på 24. Vi valgte individuelt blandt anonyme projekter, der alle undersøgte, reflekterede og fabulerede over, hvad farve er. Jeg holdte også åbningstalen i Rundetaarn 10. maj, 2019.

Foto: Cornelia Gramkow
Kontempo.dk

SE 2019

SE 2019

SE 2019
Jeg har skrevet tekster til Snedkernes Efterårsudstilling 2019, hvilket er en gave at få lov til så mange år i træk. Jeg står for pressetekster, introduktion til udstillingen og kataloget samt mindre tekster til invitation, plakat og SoMe. I år er temaet bæredygtighed med titlen Re-use, Re-duce, Re-think, som foreningens medlemmer og gæsteudstillere har fortolket bredt, frit og fabulerende.

For at læse hele pressemeddelelsen og se alle møbelprojekter, klik her:

Børsen Atelier

Børsen Atelier

BØRSEN ATELIER
Jeg skrev en tendens-artikel om kunstnerduoer i juli for det nye onlinemagasin om samtidskunst Børsen Atelier, vor jeg interviewede hele seks kilder til artiklen.

Borsenatelier.dk

Folkets Madhus

Folkets Madhus

FOLKETS MADHUS, KOMMUNIKATION OG BRANDING
Folkets Madhus er indbegrebet af kærlighed til mad, kvalitet og samvær. Med en række forskelligartede aktiviteter i huset har jeg siden opstarten været ankermand på æstetisk udtryk og den generelle kommunikation, der tæller website, nyhedsbreve, pressemeddelelser og packaging, ligesom jeg har udarbejdet det grundlæggende idémanifest sammen med min mand, ejer Michael Museth.

Folketsmadhus.dk

Moderator Design Talks

Moderator Design Talks

MODERATOR
Jeg var moderator på tre design talks under European Ceramic Context 2018 på Bornholm, hvor Biennalen fyldte øen med udstillinger, events og talks om nutidig international keramik. På tre forskellige talks sørgede jeg for at præsentere og opsummere de talende, holde samtalen kørende og stille både publikum og talere relevante spørgsmål.

Tidligere på året var jeg moderator på SVK – Statens Værksteder for Kunst, hvor gallerist Bettina Køppe og udstillingsarkitekt Tina Midtgaard havde forskellige bud på, hvordan man som udøvende kunstner kommer i kontakt med galleriverdenen.

www.europeanceramiccontext.com
https://svfk.dk/

Ultimate Impact

Ultimate Impact

ULTIMATE IMPACT
Jeg skrev tekst til kataloget til udstillingen “Ultimate Impact – 5 fænomener i nordisk designkultur,” der blev vist i Rundetaarn sommeren 2017. Kurator og udstillingsarkitekt Tina Midtgaard havde samlet kunsthåndværk, design og kunst i et nordisk greb karakteriseret ved ‘fantasy’, ‘exoticism’, ‘silence’, ‘baroque’ og ‘ragnarok’. Udstillingen var en stor succes med seks anmelderhjerter i Politiken og tusindvis af besøgende.

Tinamidtgaard.dk

Hanne Harnov – Leather Couture

Hanne Harnov – Leather Couture

HANNE HARNOV
Hanne Harnov har en uovertruffen fornemmelse for skind, som hun har specialiseret sig i gennem årtier. Leather Couture simpelthen. Til hendes nye website har vi arbejdet på at skabe et univers, der kombinerer professionel faglighed med fashionabel kant – både i tekst og grafisk udtryk, som AD’er Sus Borgbjerg har stået for.

Hanneharnov.com

Vibeke Fonnesberg Schmidt

Vibeke Fonnesberg Schmidt

WEBTEXT VIBEKE FONNESBERG SCHMIDT
Jeg har skrevet teksterne til designer og kunstner Vibeke Fonnesberg Schmidts nye website. Vibeke  Fonnesberg Schmidt har jeg fulgt i en årrække og det har været en fornøjelse at se hende udvikle sit geometriske formsprog i nye materialer – fra sin start i keramikken, over træet og til nu, hvor hun arbejder i plexiglas med sine unikalamper til en international fanskare.

Vibekefonnesbergschmidt.dk

Pin It on Pinterest