Mentorforløb Thora Finnsdottir

Mentorforløb Thora Finnsdottir

MENTORFORLØB THORA FINNSDOTTIR
I vinter/forår 2020-21 lavede jeg et mentorforløb sammen med keramiker Thora Finnsdottir, der skulle starte sit nye brand Thora Projects op. På de seks – otte måneder kom vi med jævnlige møder rundt om formsprog, fysiske produkter, kunstneriske som kommercielle ben og kommunikationen af dem. Hjemmesiden er stadig under opbygning.

Mentorforløbet blev udarbejdet i samarbejde med Halsnæs Kommune

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change
Jeg har bidraget med tre artikler om hhv. grafisk design, strategisk design og bæredygtig mode til bogen, der er et samarbejde mellem KADK og Arkitektens Forlag. Bogen samler de bedste bud på klimaløsninger fra forskere, undervisere og studerende på Det Kongelige Akademi. ‘Climate – Building Resilience in the Era of Climate Change’ er et vidnesbyrd om akademiets arbejde med FN’s verdensmål, og hvorfor netop arkitektur, design og konservering står med nøglen til en bæredygtig omstilling. Bogen præsenterer et udsnit af de seneste års kreative bud på klimaløsninger.

Køb bogen her:

Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives
Danish Creatives er en bog, lavet af fotograf Nicoline Olsen og jeg, der skildrer 15 skabende mennesker i deres allerhelligste; deres arbejdsrum. Bogen giver indsigt i deres intime verden, hvor proces blander sig med maskiner, materialer og tableauer af tilfældige eller udvalgte objekter – i ateliers, studios, hjem og værksteder.

Danish Creatives hylder skabertrangen og processen og formidler sanseligt, reflekteret og nysgerrigt 15 af Danmarks mest kompetente udøvere indenfor møbler, keramik, glas, tekstil, design og billedkunst.

www.danishcreatives.com

BUY THE BOOK

The 15 portraits include: graphic designer Rasmus Koch, sustainable material first mover Jonas Edvard, designer and artist Ditte Hammerstrøm, textile artist Astrid Krogh, digital duo Wang & Söderström, furniture designer and artist Chris L. Halstrøm, designer and artist Kasper Kjeldgaard, glass artist Stine Bidstrup, design duo Gamfratesi, designer Thomas Bentzen, ceramic artists Karen Bennicke and Peder Rasmussen, ceramic artist Martin Bodilsen Kaldahl, ceramic duo Claydies and furniture designers and artists Line Depping and Jakob Jørgensen

Væver Pia Jensen

Væver Pia Jensen

VÆVER PIA JENSEN
Jeg fik det ærefulde hverv at skrive helt nye tekster til væver Pia Jensens helt nye hjemmeside. Processen bestod bl.a. i dialogen med at udvælge de mest toneangivende og retvisende projekter for at kommunikere alsidigheden i den erfarne vævers virke, og interviewe flere superbrugere af Pia Jensens håndvævede specialtæpper. Det var en proces, der tog os mange forunderlige og vidunderlige steder hen, og gav mig en uvurderlig indsigt i væver Pia Jensens mangfoldige og mangefacetterede arbejde som tekstilkunstner og væver.

Piavæver.dk

Weekendavisen

Weekendavisen

WEEKENDAVISEN
I marts, 2021 blev klummen “Det Kloge Kunsthåndværk” udgivet i Weekendavisen. Her brugte jeg The Mindcraft Project 2021 som afsæt for en større diskussion om, hvor nutidigt dansk kunsthåndværk er på vej hen og hvordan vi opfatter det. Det kloge kunsthåndværk er for mig at se nemlig en så sublim forædling af materialet, at det tapper ind i en intellektuel overbygning. At det ene ikke kan stå uden det andet i et begreb som ‘mindcraft’. Artiklen gav anledning til en del debat, som man kan læse og se links til i min artikel “Hvad er nutidigt dansk kunsthåndværk” her på siden.

Læs artiklen her:

Den Glemte Gris – køb bogen

Den Glemte Gris – køb bogen

DEN GLEMTE GRIS
Jeg har været redaktør på bogen Den Glemte Gris af Michael Museth.
Den Glemte Gris fortæller om racer, opvækst og den glemte gris – og om, hvordan slagter og kok Michael Museth forædler kødet til charcuteri og slagtervarer, skabt med håndværk, tid og traditionelle opskrifter. Bogen formidler også historien om Michael Museths faglige vej tilbage til slagterfaget og præsenterer samtidig et udvalg af hans yndlingsretter med gris. Den Glemte Gris er formidling, metode og et politiks opråb  i ét og samme greb, og en dedikeret bog om et fag på vej i glemslen.

Køb bogen her:

KUNSTUFF og Biennalekataloger

KUNSTUFF og Biennalekataloger

KUNSTUFF OG BIENNALEKATALOGER
I 2006 blev jeg redaktør for det faglige printmagasin KUNSTUFF, der blev udgivet fire gange årligt af Danske Kunsthåndværkere & Designere. Jeg var redaktør i 2,5 år og var bl.a. med til at lancere magasinet i New York i anledning af Danish Crafts’ MoMa Collection. KUNSTUFF var et fagligt magasin for medlemmer og andre interesserede. Nu har den nye platform Formkraft digitaliseret arkivet, hvor også de tidligere Biennalekataloger, som jeg har været redaktør på og bidraget til, kan tilgås. Det er en kæmpe glæde, at de mange relevante artikler nu kan genbesøges digitalt. Formkraft fungerer også som onlinemagasin i egen ret.

Tilgå onlinemagasinet Formkraft her og de tidligere KUNSTUFF og Biennalekataloger her

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVEMANIFESTET
Jeg har skrevet introduktionen “Sanselig opmærksomhed på verden” til tekstildesigner Astrid Skibsteds nye bog: Vikleprøvemanifestet, der handler om at vikle. Vikle med garn, tråde og tid – lodret og vandret – på kvadratiske formater, så det, der egentlig var et værktøj i væverens forberedelse, bliver et værk i sig selv. Bogen er introduceret med flere fine tekster, en guide til, hvordan du vikler og godt 200 unikke vikleprøver fra Astrid Skibsteds hænder. Køb bogen hos udvalgte boghandlere eller online hos Astrid.

AstridSkibsted.dk

Travel as a Tool

Travel as a Tool

TRAVEL AS A TOOL
Jeg har pitchet yngre danske formgivere inspireret af rejsen til kuratorerne på vandreudstillingen Travel as a Tool. Udstillingen er en co-creation mellem Danmark, Finland og Sverige og kan ses netop nu på Designmuseum Helsinki. Til kataloget har jeg skrevet en længere artikel om rejsens nye dagsorden grundet pandemien og mini-portrætter af keramiker Anders Ruhwald, tekstildesignerne Annemette Larsen, Margrethe Odgaard og Tina Ratzer og grafisk formgiver Henrik Kubel, ligesom jeg har skrevet små præsentationstekster til udstillingen af de nævnte. Efter Helsinki vandrer udstillingen til Vandalorum museum i Sverige, hvorefter den lander i Tønder i 2021.

Designmuseum Helsinki

designbypaper

designbypaper

designbypaper
Jeg har skrevet og redigeret værk- og introtekster til udstillingen designbypaper, der er skabt af kurator og udstillingsarkitekt Tina Midtgaard til Museum for Papirkunst i Blokhus. designbypaper viser både historiske, ikoniske og eksperimenterende papirværker af danske som internationale sværvægtere og kan opleves resten af 2020 og halvvejs ind i 2021.

Museumforpapirkunst

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

SNEDKERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2020
Igen i år har jeg skrevet tekster til Snedkernes Efterårsudstilling, der med temaet ILLUSIONER indtog Tivolis Parterrehave med godt 35 nye møbelprototyper. Nogle af dem fabulerende, andre politiske, mens andre igen var nye typologier til nye funktionaliteter som et bihotel eller møbler, hvor havens gevækster kunne vokse igennem. Jeg har skrevet pressetekster, udstillingstekst og katalogintroduktion m.m.

SE-design

ATBO

ATBO

ATBO
Jeg har lavet interviews og skrevet portrætter af hhv. designer Kevin Hviid, arkitekt Per Buchardt og kunstner Yvonne Robert og skrevet diverse andre tekster til ATBO’s nye katalog i samarbejde med Appeal Magazine og fotograf Nicoline Olsen, der også har været AD’er på kataloget og stået for indretningen af det nye showroom.

ATBO

Appeal Magazine

Appeal Magazine

APPEAL MAGAZINE
Jeg skriver løbende på engelsk for Appeal Magazine, online universet, der er startet af to af mine tidligere samarbejdspartnere, stylist Hanne Vind og fotograf Nicoline Olsen. Universet er det, vi altid selv har savnet på de magasiner, vi har arbejdet for: nærvær, sanselighed og levet liv. Appeal er derfor en æstetisk legeplads formgivet på indhold og viden – og et projekt i kontinuerlig udvikling…

www.appealmagazine.live

Politiken

Politiken

POLITIKEN
Jeg skriver løbende for Politikens Designtillæg som fx portrættet af entrepeneur Frantz Longhi, godsejerparret bag Klintholm Gods, designer Sarah Müllertz, møbeldesigner Jonas Trampedach og 3daysofdesign-direktør Signe Byrdal Terenziani – og en top ti fra designugen i Milano.

www.politiken.dk

15. Juni Fonden

15. Juni Fonden

15. JUNI FONDEN
Jeg sidder i designudvalget hos 15. Juni Fonden sammen med museumsdirektør Anne-Louise Sommer og leder på KADK Tine Kjølsen, hvor vores opgave går ud på at afsøge talentudstillingerne for unge designere og kunsthåndværkere, der fortjener et legat. I 2019 var legatmodtagerne tekstildesigner Rikke Majgaard, designduoen PinkOrange og designer Linda Egtved Olsen. I 2018 modtog tekstildesigner Kristine Boesen, beklædningsdesigner Domantas Schmaizys og keramiker Mette Irmelin Munch. i 2018 motiverede jeg indstillingen af Rikke Majgaard, i 2019 af Domantas Schmaizys til prisoverrækkelsen.

15junifonden.dk

Skagerak

Skagerak

TEKSTFORFATTER FOR SKAGERAK
Jeg hjælper Skagerak med danske og engelske tekster til forskellige platforme og formål. Teksterne formidler alle Skageraks umiskendelige greb om langtidsholdbare kvalitetsmøbler med en nordisk kant. Foto: Magnus Ekström

Skagerak.dk

Børsen Rejser

Børsen Rejser

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

Børsen.dk

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

BØRSEN REJSER
Jeg har skrevet om 10 steder, du skal besøge, hvis du er i Milano og interesserer dig for mad, kunst og design – ligesom jeg skrev om Barceló Torre de Madrid, hotellet, der er indrettet af den spanske designer Jaime Hayón i en overbevisende helhed af farver, former, kunst og design.

KONTEMPO

KONTEMPO

KURATERING 
Tekstilforeningen KONTEMPO havde bedt Louise Campbell, Stine Find Osther og jeg om at kuratere værker til udstillingen Is this Colour? i Rundetaarn. Blandt 115 indsendte værker endte udstillingen på 24. Vi valgte individuelt blandt anonyme projekter, der alle undersøgte, reflekterede og fabulerede over, hvad farve er. Jeg holdte også åbningstalen i Rundetaarn 10. maj, 2019.

Foto: Cornelia Gramkow
Kontempo.dk

SE 2019

SE 2019

SE 2019
Jeg har skrevet tekster til Snedkernes Efterårsudstilling 2019, hvilket er en gave at få lov til så mange år i træk. Jeg står for pressetekster, introduktion til udstillingen og kataloget samt mindre tekster til invitation, plakat og SoMe. I år er temaet bæredygtighed med titlen Re-use, Re-duce, Re-think, som foreningens medlemmer og gæsteudstillere har fortolket bredt, frit og fabulerende.

For at læse hele pressemeddelelsen og se alle møbelprojekter, klik her:

Børsen Atelier

Børsen Atelier

BØRSEN ATELIER
Jeg skrev en tendens-artikel om kunstnerduoer i juli for det nye onlinemagasin om samtidskunst Børsen Atelier, vor jeg interviewede hele seks kilder til artiklen.

Borsenatelier.dk

Pin It on Pinterest