Orden og Kaos. Puk Lippmann – en vævers virke

Orden og Kaos. Puk Lippmann – en vævers virke

ORDEN OG KAOS. Puk Lippmann – en vævers virke
Væver Puk Lippmanns liv og virke hyldes i denne bog, der formidler hendes mangefacetterede projekter og stedsspecifikke udsmykninger. Flere af Københavns historiske bygninger og en håndfuld af landets kirker har været i hænderne på Lippmann, der har skabt en helhedsoplevelse, hvor arkitektur, farve og væv taler sammen. Jeg har været redaktør på bogen i samarbejde med Puk Lippmann og AD’er Rasmus Koch. Bogen udgives på Gads Forlag marts, 2022.

Køb bogen her:

 

VÆRDI, VÆKST, VIRKELIGHED

VÆRDI, VÆKST, VIRKELIGHED

VÆRDI, VÆKST,  VIRKELIGHED
Jeg har været redaktør for dette fantastiske projekt for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design under ledelse af Anne Blond. Udvalget ville skabe en publikation som akkompagnement til den digitale konference om kunsthåndværk og designs betydning for mennesker og samfund. I samarbejde med udvalget har vi vinklet syv artikler om, hvad kunsthåndværk og design GØR, hvilke potentialer det har, og hvor feltets udøvere kan byde ind.

Du kan fordybe dig i de syv artikler, skrevet af erfarne formidlerede i feltet, ved at downloade publikationen her – free of charge.

Homo Faber Guide

Homo Faber Guide

HOMO FABER GUIDE
Jeg er en af de udvalgte danske redaktører for Homo Faber Guide, der er startet af den schweisiske fond Michelangelo Foundation. Guiden er digital og præsenterer kuraterede kunsthåndværkere i hele Europa. Jeg har skrevet de små profil-interviews af flere af de danske medvirkende. Listen er lang og jeg glæder mig til dette meningsfulde ‘ongoing’ projekt med at folde de danske udøvere ud for et internationalt publikum.

HomoFaberGuide

Matter at Hand

Matter at Hand

MATTER AT HAND
Jeg har skrevet de ti kunstnerportrætter til kataloget, der følger udstillingen MATTER AT HAND på Hostler Burrows i New York, der åbnede oktober 2021. Udstillingen flytter til galleriets LA-afdeling i foråret 2022. Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Statens Kunstfond og det amerikanske galleri, og viser værker af keramikerne Pernille Pontoppidan Pedersen, Martin Bodilsen Kaldahl, sølvkunstner Yuki Ferdinandsen, træskulptør Anne Brandhøj, tekstilkunstnerne Astrid Krogh og Hanne G. og møbeldesigner og kunstner Jakob Jørgensen samt glaskunstnerne Stine Bidstrup, Bjørn Friborg og Maria Sparre-Petersen.

Det danske team udgør, foruden mig, grafiker Line-Gry Hørup og Laura Silke, fotograf Dorte Krogh og redaktør Nanna Balslev Strøjer.
HostlerBurrows

15. Juni Fonden

15. Juni Fonden

15. JUNI FONDEN
Jeg sidder i designudvalget hos 15. Juni Fonden sammen med museumsdirektør Anne-Louise Sommer og programansvarlig på Det Kongelige Akademi Tine Kjølsen, hvor vores opgave går ud på at afsøge talentudstillingerne for unge designere og kunsthåndværkere, der fortjener et legat. I 2021 modtog møbeldesigner Christiane Busch, industriel designer Mads Søndergaard Ingvordsen og keramiker Sara Vinderslev Mirkhani fondens hæderslegat, der alle blev motiveret individuelt til prisoverrækkelsesfesten hos fonden.

15junifonden.dk

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change

CLIMATE – Building Resilience in The Era of Climate Change
Jeg har bidraget med tre artikler om hhv. grafisk design, strategisk design og bæredygtig mode til bogen, der er et samarbejde mellem KADK og Arkitektens Forlag. Bogen samler de bedste bud på klimaløsninger fra forskere, undervisere og studerende på Det Kongelige Akademi. ‘Climate – Building Resilience in the Era of Climate Change’ er et vidnesbyrd om akademiets arbejde med FN’s verdensmål, og hvorfor netop arkitektur, design og konservering står med nøglen til en bæredygtig omstilling. Bogen præsenterer et udsnit af de seneste års kreative bud på klimaløsninger.

Køb bogen her:

Mentorforløb Thora Finnsdottir

Mentorforløb Thora Finnsdottir

MENTORFORLØB THORA FINNSDOTTIR
I vinter/forår 2020-21 lavede jeg et mentorforløb sammen med keramiker Thora Finnsdottir, der skulle starte sit nye brand Thora Projects op. På de seks – otte måneder kom vi med jævnlige møder rundt om formsprog, fysiske produkter, kunstneriske som kommercielle ben og kommunikationen af dem.

“Det har været virkelig dejligt og brugbart at få sparring og støtte omkring mit virke.
Det er noget helt særligt at få feedback fra en så kompetent mentor med så meget erfaring indenfor og kærlighed til kunsthåndværk og design.”
Thora Finnsdottir

Mentorforløbet blev udarbejdet i samarbejde med Halsnæs Kommune

@thoraprojects

Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives – køb bogen

Danish Creatives
Danish Creatives er en bog, lavet af fotograf Nicoline Olsen og jeg, der skildrer 15 skabende mennesker i deres allerhelligste; deres arbejdsrum. Bogen giver indsigt i deres intime verden, hvor proces blander sig med maskiner, materialer og tableauer af tilfældige eller udvalgte objekter – i ateliers, studios, hjem og værksteder.

Danish Creatives hylder skabertrangen og processen og formidler sanseligt, reflekteret og nysgerrigt 15 af Danmarks mest kompetente udøvere indenfor møbler, keramik, glas, tekstil, design og billedkunst.

www.danishcreatives.com

BUY THE BOOK

The 15 portraits include: graphic designer Rasmus Koch, sustainable material first mover Jonas Edvard, designer and artist Ditte Hammerstrøm, textile artist Astrid Krogh, digital duo Wang & Söderström, furniture designer and artist Chris L. Halstrøm, designer and artist Kasper Kjeldgaard, glass artist Stine Bidstrup, design duo Gamfratesi, designer Thomas Bentzen, ceramic artists Karen Bennicke and Peder Rasmussen, ceramic artist Martin Bodilsen Kaldahl, ceramic duo Claydies and furniture designers and artists Line Depping and Jakob Jørgensen

Væver Pia Jensen

Væver Pia Jensen

VÆVER PIA JENSEN
Jeg fik det ærefulde hverv at skrive helt nye tekster til væver Pia Jensens helt nye hjemmeside. Processen bestod bl.a. i dialogen med at udvælge de mest toneangivende og retvisende projekter for at kommunikere alsidigheden i den erfarne vævers virke, og interviewe flere superbrugere af Pia Jensens håndvævede specialtæpper. Det var en proces, der tog os mange forunderlige og vidunderlige steder hen, og gav mig en uvurderlig indsigt i væver Pia Jensens mangfoldige og mangefacetterede arbejde som tekstilkunstner og væver.

Piavæver.dk

Weekendavisen

Weekendavisen

WEEKENDAVISEN
I marts, 2021 blev klummen “Det Kloge Kunsthåndværk” udgivet i Weekendavisen. Her brugte jeg The Mindcraft Project 2021 som afsæt for en større diskussion om, hvor nutidigt dansk kunsthåndværk er på vej hen og hvordan vi opfatter det. Det kloge kunsthåndværk er for mig at se nemlig en så sublim forædling af materialet, at det tapper ind i en intellektuel overbygning. At det ene ikke kan stå uden det andet i et begreb som ‘mindcraft’. Artiklen gav anledning til en del debat, som man kan læse og se links til i min artikel “Hvad er nutidigt dansk kunsthåndværk” her på siden.

Læs artiklen her:

Den Glemte Gris – køb bogen

Den Glemte Gris – køb bogen

DEN GLEMTE GRIS
Jeg har været redaktør på bogen Den Glemte Gris af Michael Museth.
Den Glemte Gris fortæller om racer, opvækst og den glemte gris – og om, hvordan slagter og kok Michael Museth forædler kødet til charcuteri og slagtervarer, skabt med håndværk, tid og traditionelle opskrifter. Bogen formidler også historien om Michael Museths faglige vej tilbage til slagterfaget og præsenterer samtidig et udvalg af hans yndlingsretter med gris. Den Glemte Gris er formidling, metode og et politiks opråb  i ét og samme greb, og en dedikeret bog om et fag på vej i glemslen.

Køb bogen her:

KUNSTUFF og Biennalekataloger

KUNSTUFF og Biennalekataloger

KUNSTUFF OG BIENNALEKATALOGER
I 2006 blev jeg redaktør for det faglige printmagasin KUNSTUFF, der blev udgivet fire gange årligt af Danske Kunsthåndværkere & Designere. Jeg var redaktør i 2,5 år og var bl.a. med til at lancere magasinet i New York i anledning af Danish Crafts’ MoMa Collection. KUNSTUFF var et fagligt magasin for medlemmer og andre interesserede. Nu har den nye platform Formkraft digitaliseret arkivet, hvor også de tidligere Biennalekataloger, som jeg har været redaktør på og bidraget til, kan tilgås. Det er en kæmpe glæde, at de mange relevante artikler nu kan genbesøges digitalt. Formkraft fungerer også som onlinemagasin i egen ret.

Tilgå onlinemagasinet Formkraft her og de tidligere KUNSTUFF og Biennalekataloger her

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVE-MANIFESTET

VIKLEPRØVEMANIFESTET
Jeg har skrevet introduktionen “Sanselig opmærksomhed på verden” til tekstildesigner Astrid Skibsteds nye bog: Vikleprøvemanifestet, der handler om at vikle. Vikle med garn, tråde og tid – lodret og vandret – på kvadratiske formater, så det, der egentlig var et værktøj i væverens forberedelse, bliver et værk i sig selv. Bogen er introduceret med flere fine tekster, en guide til, hvordan du vikler og godt 200 unikke vikleprøver fra Astrid Skibsteds hænder. Køb bogen hos udvalgte boghandlere eller online hos Astrid.

AstridSkibsted.dk

Travel as a Tool

Travel as a Tool

TRAVEL AS A TOOL
Jeg har pitchet yngre danske formgivere inspireret af rejsen til kuratorerne på vandreudstillingen Travel as a Tool. Udstillingen er en co-creation mellem Danmark, Finland og Sverige og kan ses netop nu på Designmuseum Helsinki. Til kataloget har jeg skrevet en længere artikel om rejsens nye dagsorden grundet pandemien og mini-portrætter af keramiker Anders Ruhwald, tekstildesignerne Annemette Larsen, Margrethe Odgaard og Tina Ratzer og grafisk formgiver Henrik Kubel, ligesom jeg har skrevet små præsentationstekster til udstillingen af de nævnte. Efter Helsinki vandrer udstillingen til Vandalorum museum i Sverige, hvorefter den lander i Tønder i 2021.

Designmuseum Helsinki

designbypaper

designbypaper

designbypaper
Jeg har skrevet og redigeret værk- og introtekster til udstillingen designbypaper, der er skabt af kurator og udstillingsarkitekt Tina Midtgaard til Museum for Papirkunst i Blokhus. designbypaper viser både historiske, ikoniske og eksperimenterende papirværker af danske som internationale sværvægtere og kan opleves resten af 2020 og halvvejs ind i 2021.

Museumforpapirkunst

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

Snedkernes Efterårsudstilling 2020

SNEDKERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2020
Igen i år har jeg skrevet tekster til Snedkernes Efterårsudstilling, der med temaet ILLUSIONER indtog Tivolis Parterrehave med godt 35 nye møbelprototyper. Nogle af dem fabulerende, andre politiske, mens andre igen var nye typologier til nye funktionaliteter som et bihotel eller møbler, hvor havens gevækster kunne vokse igennem. Jeg har skrevet pressetekster, udstillingstekst og katalogintroduktion m.m.

SE-design

ATBO

ATBO

ATBO
Jeg har lavet interviews og skrevet portrætter af hhv. designer Kevin Hviid, arkitekt Per Buchardt og kunstner Yvonne Robert og skrevet diverse andre tekster til ATBO’s nye katalog i samarbejde med Appeal Magazine og fotograf Nicoline Olsen, der også har været AD’er på kataloget og stået for indretningen af det nye showroom.

ATBO

Appeal Magazine

Appeal Magazine

APPEAL MAGAZINE
Jeg skriver løbende på engelsk for Appeal Magazine, online universet, der er startet af to af mine tidligere samarbejdspartnere, stylist Hanne Vind og fotograf Nicoline Olsen. Universet er det, vi altid selv har savnet på de magasiner, vi har arbejdet for: nærvær, sanselighed og levet liv. Appeal er derfor en æstetisk legeplads formgivet på indhold og viden – og et projekt i kontinuerlig udvikling…

www.appealmagazine.live

Politiken

Politiken

POLITIKEN
Jeg skriver løbende for Politikens Designtillæg som fx portrættet af entrepeneur Frantz Longhi, godsejerparret bag Klintholm Gods, designer Sarah Müllertz, møbeldesigner Jonas Trampedach og 3daysofdesign-direktør Signe Byrdal Terenziani – og en top ti fra designugen i Milano.

www.politiken.dk

Skagerak

Skagerak

TEKSTFORFATTER FOR SKAGERAK
Jeg hjælper Skagerak med danske og engelske tekster til forskellige platforme og formål. Teksterne formidler alle Skageraks umiskendelige greb om langtidsholdbare kvalitetsmøbler med en nordisk kant. Foto: Magnus Ekström

Skagerak.dk

Pin It on Pinterest